Return to site

Tijd om te bezinnen

· Evenwicht,Relevé Coaching,Loopbaancoaching,Work-life balance,Durf

Het schooljaar is achter de rug, de zomervakantie is begonnen. Sommigen hebben al verlof, anderen tellen af tot het hun beurt is. Dat is bij mij niet anders.

Een schooljaar kruipt zowel bij de kinderen als bij mezelf in de kleren. Je doet een schooljaar lang je best om de trein op de rails te houden: geen verjaardagsfeestjes vergeten, de juiste cadeaus erbij, de kinderen op tijd naar hun hobby’s brengen door jezelf of door een plan B te voorzien, ervoor zorgen dat de kinderen op tijd de juiste schoenen en kleren hebben voor het nieuwe seizoen, na het werk jouw hoofd nog niet op OFF zetten want er is nog huiswerkbegeleiding, tussen al deze drukte ook nog tijd en aandacht besteden aan een leuk moment voor jezelf en tegelijkertijd proberen te vermijden dat het huis er niet uitziet alsof er een bom is ontploft…..het lijstje is eindeloos.
Het zijn geen onoverkomelijke zaken, het zijn gewoon de dinges des levens. Maar even op de pauzeknop staan, kan zoveel deugd doen.

Vakantie is heerlijk. Zelfs gewoon leven tijdens de zomermaanden doet me deugd. Het is minder een race tegen de tijd, de hobby’s en andere randactiviteiten liggen even stil.
Er worden in het weekend overal heel wat dingen georganiseerd. En dat leidt vaak tot spontane en onverwacht leuke momenten.

Vaak is het zelfs niet nodig om leuke uitstapjes te doen. Rustig buiten zitten met je gezicht in de zon en de ogen toe, geeft een gelijkaardig gevoel als in het Zuiden wonen. Heerlijk.

Je kunt wat trager leven en dan komt er letterlijk ruimte vrij in jouw hoofd, waardoor je alles even op een rijtje kan zetten. Ben ik nog gelukkig met wat ik doe, zet ik de stap naar iets nieuw of blijf ik zitten voor het comfort van de stabiliteit, het loon, dicht bij huis, de veiligheid van het gekende?
Als je ’s ochtends opstaat, is het dan het gevoel van ‘goesting’ dat overheerst of eerder de verplichting omdat je nu eenmaal moet gaan werken.
Kom je ’s avonds na een werkdag nog met een voldaan en opgeladen gevoel naar huis of werk en leef je op automatische piloot waarbij er niet al te veel gevoel meer aan te pas komt?
Heb je na een werkdag nog voldoende energie om iets leuk te doen of ben je eigenlijk al lange tijd heel moe?

De (eerlijke) antwoorden op deze vragen zijn voor jezelf een signaal. Een signaal dat jouw buikgevoel je misschien al een tijdje zegt dat je het anders wilt, maar dat je nog vastzit in onzekerheden of belemmeringen. Je hoeft dit moment van bezinning niet alleen aan te pakken. In een traject van loopbaancoaching kan ik met jou blootleggen waar je echt gelukkig van wordt, wat jouw sterktes zijn en in welke omgeving je deze het liefst wilt benutten.

Dankzij het systeem van loopbaancheques van de VDAB heb je voor 40€ recht op 4 uren of voor 80€ recht op 8 uren loopbaancoaching. Ik verwelkom je graag voor een verkennend gesprek. www.releve-coaching.be(i.s.m. erkend loopbaancentrum K-onsult).