Return to site

Ik had een droom...

· Relevé Coaching,Burn-out coaching,Work-life balance,Loopbaancoaching,Durf

Een jaar geleden droomde ik in de Italiaanse zon weg bij het idee van mijn loopbaan anders in te vullen door een eigen coachingpraktijk op te richten. Ik wist waarvan ik energie kreeg, maar ik vond het toen niet meer terug in mijn loopbaan. Ik was zelfs al een stap verder opgeschoven in mijn droom door een jaar eerder met opleidingen in coaching te starten. Maar zelf iets opstarten, leek toen nog een verre droom.

In mijn droomscenario kon ik deeltijds blijven werken bij mijn huidige werkgever. Ik werk er al bijna 15 jaar heel graag, omdat het een mensgerichte en dynamische organisatie is. Daarnaast zag ik mezelf in mijn droom deeltijds werken in mijn eigen gezellig ingerichte praktijk. Een praktijk waarin ik mensen zou ontvangen om hen individueel te coachen. Ik wist ook al lang in welke richting ik me wilde specialiseren. Ik werk al meer dan 15 jaar in de uitzendsector, onder andere als recruiter en HR Business Partner. Mensen begeleiden in hun zoektocht naar werkgeluk, een andere functie waarin ze hun sterktes kunnen gebruiken of bij het solliciteren, betekende voor mij verder bouwen op mijn eerder opgedane ervaringen. Het thema van stress, spanning en burn-out kruiste ook al een aantal jaren mijn pad in mijn HR Business Partner rol. Ook hierin begon ik me meer en meer te verdiepen en een opleiding te volgen.

Af en toe durfde ik mijn droom al eens luidop te vertellen, maar dan enkel aan de mensen in mijn nabije omgeving. Als ze me dan toch gek zouden verklaren, dan mochten dat vooral die mensen zijn die me sowieso al graag zien en me na een tijdje zouden steunen en helpen in de uitbouw van mijn droom…😉 Ik vond mijn droom in ieder geval gek, totaal uit mijn comfort zone… Ik zou eens iets gek gaan doen en ik was zelfs nog geen 40. Valt dat dan ook onder 'midlife'?

Mijn buikgevoel zei me wel dat ik een beslissing moest nemen, want professioneel was ik niet meer gelukkig. En toen ben ik gesprongen…niet alleen in het meer van Como (wat trouwens heerlijk was) maar ook in ‘het leven’. Ik heb al mijn moed bijeengeraapt om mijn droom publiek kenbaar te maken. Achter de schermen bleef ik heel hard verder werken aan mijn kwalificaties.

We zijn nu precies een jaar verder en ik zit weer weg te smelten onder de Italiaans zon, terwijl ik naar het Como meer kijk. Een groot verschil met vorig jaar: ik zit niet meer in een droom, het is ondertussen mijn geweldige realiteit geworden. Ik heb er hard moeten voor werken én ik heb ook mooie kansen gekregen van mijn werkgever. Ik heb ondertussen mijn werkgeluk opnieuw gevonden. Ik mag dingen doen waarvan ik tonnen energie krijg: mensen coachen en opleiden.

Een liedje zegt dat de meeste dromen bedrog zijn, maar daar kan ik me niet in vinden. Elke droom kan worden gerealiseerd met een gezonde dosis inzet, de steun van de juiste mensen, onderbouwd met inspirerende inzichten en gedreven door een portie durf. En als het dan toch niet meteen zou lukken, weet dat de wereld niet is vergaan. Stuur bij of begin opnieuw totdat je jouw droom realiseert.

Een andere professionele richting inslaan, is voor iedereen mogelijk, als bediende of zelfstandige. Ook jij kunt op een evenwichtigere manier in het (werk)leven staan. Het traject van loopbaancoaching geeft je de mogelijkheid om het plaatje te tekenen dat voor jou klopt. Je betaalt 40€ voor 4 uren coaching met een loopbaancheque. Je hebt recht op 2 loopbaancheques. Lees hierover meer op www.releve-coaching.be (i.s.m. erkend loopbaancentrum K-onsult)