Return to site

Een nieuw jaar, een nieuw begin

· Relevé Coaching,Loopbaancoaching,Work-life balance,nieuw begin,goesting

De eerste dag van het nieuwe schooljaar komt eraan. Onze kinderen tellen af. De jongste van 7 vraagt regelmatig wanneer ze haar nieuwe klas mag zien en hoeveel keer ze nog moet slapen. De oudste heeft al goed nagedacht over welke outfit ze op de eerste schooldag wilt aandoen en zegt af en toe met enige fierheid dat ze al naar het eerste middelbaar gaat. Mijn zoontje wilt graag zijn vriendjes terugzien en kijkt ernaar uit om een nieuw jaar te beginnen. De boekentassen worden terug uit de kast gehaald. Kortom, ze hebben “goesting” om terug op te starten.

Voor ons volwassenen is 1 september ook een beetje zoals 1 januari. Een nieuw jaar, een nieuwe start, nieuwe voornemens en plannen. We schrijven onszelf in voor een cursus, workshop of sportclub. We hebben zin om nieuwe ervaringen op te doen of te blijven doen wat we al deden en waarin we ons gelukkig voelen.

Het begin van het schooljaar is voor ons ook een moment waarop we onszelf nog even afvragen of dit het nu wel is. Als je merkt dat je met een zwaar gemoed uit de vakantie komt en die klomp in jouw maag voelt bij het idee dat je terug naar het werk ‘moet’, dan geeft jouw lichaam jou een duidelijk signaal. Als je bij jezelf niet meer hetzelfde enthousiasme voelt zoals mijn kinderen bij een nieuw jaar, dan zit het niet meer goed.

Hoe fijn zou het niet zijn om terug de vlinders in jouw buik te voelen als je na de vakantie terug naar jouw werk kan. De rust van het verlof heeft je goed gedaan en je hebt frisse ideeën om toe te passen in jouw projecten. Hoe leuk is het niet om ’s morgens met “goesting” naar het werk te gaan. Dat is voor iedereen mogelijk. Niet alleen voor mijn kinderen. We leven maar 1 keer dus laten we er een fijn leven van maken. Het leven is te kort om onszelf te kwellen in een situatie waarin we ons niet gelukkig voelen. Er bestaan zoveel bedrijven, functies, mogelijkheden.

Zie je door het bos de bomen niet of heb je geen idee waar je wel gelukkig zou zijn? Dan is loopbaancoaching een mooi traject voor jou. Met de gesprekken en oefeningen maken we jouw plaatje terug helder. Met de loopbaancheques van VDAB betaal je 40€ voor 4 uren coaching. Aarzel niet om contact op te nemen voor een verkennend gesprek. katrien.vanostaede@bettermindscoaching.com.