Return to site

Nieuwe inzichten…een aanzet tot verandering.

· Evenwicht,Durf,nieuw begin,veerkracht,Ondernemend

We klagen regelmatig over te weinig tijd te hebben en nu hebben we, door de omstandigheden, plots veel meer tijd. Meestal ziet zaterdag er bij ons als volgt uit: heen en weer hollen van de ene naar de andere hobby, tussendoor naar de supermarkt, huiswerkbegeleiding en als het nog even erbij kan een kappersbezoek of verjaardagsfeestje van de kinderen. Kortom, ik knipper ’s ochtends mijn ogen open en voor ik het weet lig ik ’s avonds al terug in bed. Einde dag. Zondag is al iets gemoedelijker maar nooit activiteiten-vrij: jeugdbeweging, verjaardagsfeestjes, zwemles, ..Enkel in de schoolvakanties ontsnappen we aan dit regime.

Nu valt dit eventjes weg. Opgelegde rust. In eerste instantie schieten we, ondernemend als we zijn, in onze klus/grote kuis/tuin proper maken-modus. Dat houden we echter geen weken vol. Er zullen dus ook wat vaker dode momenten komen, momenten waarop we niets om handen hebben en dagdromen. Laat het toe want het is bewezen dat deze momenten van ‘lanterfanten’, zoals we dat zo mooi kunnen benoemen, ons brein op volle toeren doen draaien. Tijdens het dagdromen activeren we de delen in ons brein die instaan voor het oplossingsgericht denken en geven we meer aandacht aan wat écht belangrijk is in het leven, zoals onze loopbaan. Fantaseren maakt ons creatiever en zet ons aan tot exploreren.

Als je voelt dat het daar blokkeert en je niet weet hoe je de exploratiefase moet instappen, laat ik je dan gerust stellen: “Je hoeft dit niet alleen te doen!” Als gecertifieerde coaches bij Better Minds Coaching zijn we hiervoor opgeleid. We begeleiden jou in het proces om de gedachten en gevoelens onder woorden te brengen, visueel te maken en een mogelijke aanzet te geven naar de volgende stap.

Heb jij een fantastische periode van dagdromen achter de rug? Ga ermee aan de slag en ik verwelkom je graag om je hierin verder te begeleiden face-to-face (vanaf wanneer het is toegelaten) of via online coaching.