Return to site

Fixer

· Burn-out coaching,Loopbaancoaching,Work-life balance,Evenwicht,Zelfzorg

We kunnen de maand september al afvinken. Ik weet niet hoe jullie deze maand hebben beleefd, maar ik vond het een binnenkomer. September is elk jaar een drukke maand. We starten terug in het ritme van een schooljaar met nieuwe leerkrachten, al dan niet opstarten in een nieuwe school, elk hun eigen regels en verwachtingen, nieuwe aanpak, meer of moeilijker huiswerk…kortom, weer even zoeken en aftoetsen hoe we het deze keer kunnen aanpakken.

Alsof dat nog niet volstaat, starten in september ook alle hobby’s terug op. Voor sommige zijn het dezelfde activiteiten, terwijl andere kinderen met iets nieuw beginnen. Dit betekent dat we ons opnieuw buigen over de planning. Ons ‘taxi-bedrijf’ draait weer op volle toeren. Met een beetje geluk kunnen we afspreken met iemand om net iets minder vaak taxichauffeur te moeten zijn.

Het blijft helaas niet beperkt tot het regelen van de ritten. Onze kinderen blijven groeien (gelukkig maar 😊). We passen alle pakjes en schoenen. Even kijken met welke kleding we nog even verder kunnen en welke kledij hopeloos te klein is geworden en aan vervanging toe is. Daarna volgt een rustgevend (not!) bezoek aan de sportwinkel waar we de nieuwe sport- of speelkledij en schoenen kopen. We komen afgepeigerd en behoorlijk leeg thuis met een rekening waar we niet altijd vrolijk van worden. Toch voelen we ons voldaan omdat we deze taak ook kunnen afvinken….tot het moment één van de kinderen na een paar dagen zegt: “Mama, mijn scoutsschoenen doen toch pijn. Ik denk dat ze te klein zijn.” Seriously…nog eens terug naar die winkel.

Dit jaar lag er nog een extra uitdaging op de plank. We kwamen uit een periode van lockdown en aansluitend de zomervakantie. Kortom, een periode waar het leven gedurende bijna 6 maanden aan een trager ritme verliep, minder race tegen de tijd, geen hobby’s, veel minder sociale activiteiten. We leefden in een lagere versnelling. Tot de maand september bego. Het voelde aan alsof we vanuit eerste of tweede versnelling ineens naar vijfde versnelling moesten gaan. Dat is bij een auto onmogelijk dus waarom zouden wij dat fysiek en mentaal kunnen zonder gevolgen.

Ondertussen zijn we een maand verder. We hebben alles op de rails gezet en de zaken voor iedereen ‘gefixt’. De kinderen hebben hun plekje in de nieuwe klas gevonden en zijn gelukkig met hun buitenschoolse activiteiten.

En hoe gaat het ondertussen met jou? Ben jij nog gelukkig met wat je doet of met de omgeving waarin je werkt? En wie zorgt er voor jou? In onze drukte en adrenaline van het geregel vergeten we onszelf maar al te vaak. We vinden het belangrijk dat iedereen rondom ons het goed heeft. Toch is de impact voor iedereen heel groot als wij zelf niet oké zijn. We slagen er niet meer in om de verschillende balletjes in de lucht te blijven houden als we bijvoorbeeld gespannen zijn, ons ongelukkig of niet meer nuttig of zinvol voelen. Het is dus van groot belang dat we ook voldoende tijd en aandacht besteden aan ons eigen (werk)geluk.

Als stress- en burn-out coach en loopbaancoach begeleid ik je om de zaken die jou ongelukkig maken onder woorden te brengen. We zoomen in op de huidige gang van zaken maar vooral ook op wat en hoe je anders wilt. Tot slot bezorg ik je handvaten om hiermee concreet aan de slag te kunnen gaan.

Wil je specifiek aan jouw professionele leven werken? Ben je contractueel of als zelfstandige aan het werk, in opzeg na een ontslag of economisch werkloos? Dan heb je recht op loopbaancheques van VDAB. Voor 40€ heb je recht op 4 coachingsessies.

Ben je klaar om voor jezelf te zorgen? Neem dan snel een kijkje op www.releve-coaching.be of https://bettermindscoaching.com/coach/katrien-van-ostaede