Return to site

Nog even volhouden, bijna vakantie.

· Relevé Coaching,Loopbaancoaching,Work-life balance,nieuw begin,Durf

Hoe vaak heb jij tegen jezelf gezegd: ‘Nog even volhouden, bijna vakantie en dan kan ik terug tot rust komen, ademen, mij wel even gelukkig voelen, mijn gedachten verzetten’? Hoe vaak heb jij jezelf op het einde van de vakantie weer moeten proberen opladen en de energie zoeken om vanaf maandag terug naar het werk te gaan?

Je weet zelf heel goed dat je niet meer gelukkig bent op het werk. De redenen daarvoor kunnen heel uiteenlopend zijn: de inhoud van jouw job, een manager, het team waarin je zit, de bedrijfscultuur... Toch zijn er nog heel veel zaken die jou tegenhouden om iets nieuw te zoeken, zoals het mooie loonspakket, jouw opgebouwde anciënniteit, de leuke collega’s, de werkuren die jou een goed evenwicht geven met het privé leven, …

Plots zie je jezelf zitten met een beeld van een kooi rondom jou. Je bent niet meer gelukkig tijdens iedere werkweek. En toch belet de kooi jou om hieruit te stappen.

Wist je dat iedere kooi ook een deurtje heeft. Meer nog, een deur die jij zelf kunt openen of sluiten, want het is jouw kooi. Jij bent de eigenaar van die kooi. Jij neemt de beslissingen. Je hebt de mogelijkheid om eruit te vliegen naar een nieuwe plek. Op die andere plek kan je terug stabiliteit vinden. Het kan een nieuwe haven zijn waar je je veilig voelt, zonder een opgesloten gevoel te hebben.

Hoe ziet die nieuwe plek eruit? Waar ben ik eigenlijk goed in? Wat doe ik dan wél graag? Allemaal vragen waarop het antwoord misschien vaag is geworden na al die jaren in jouw veilige kooi.

Ik kan je gerust stellen. De antwoorden hoef je niet alleen te zoeken. Je kan jou hierin laten begeleiden met een traject van loopbaancoaching. Met loopbaancheques betaal je slechts 40€ voor 4 uren coaching. Dit geldt voor zelfstandigen en werknemers.

Wil je hierover meer te weten komen? Aarzel niet me vrijblijvend te contacteren op katrien.vanostaede@bettermindsatwork.com