Return to site

Andere kleren kiezen.

Recent stond in een artikel beschreven dat men niet alleen stress ervaart bij de grote evenementen die kunnen plaatsvinden in ons leven. Het zijn vooral de kleine dagelijkse zaken die vaak worden beschouwd als stressoren. Stressoren die op hun beurt stressreacties veroorzaken in het lichaam. De mens is wel ingenieus in mekaar gezet, want ons lichaam vangt stressreacties goed op.

Maar ons lichaam heeft zijn grenzen en ook hier geldt ‘trop is te veel en te veel is trop’.

Ons lichaam moet vooral, tussen de stressmomenten door, kunnen ontspannen. Als stresssituaties frequent voorkomen, kruipt dit letterlijk ‘in de kleren’. De gevolgen zijn nefast en zowel van fysieke aard; maag- en darmklachten, gespannen nek en schouders, kortademig, druk op de borst,…, als emotionele aard; snellere emotionele reactie, een korter lontje, de zaken moeilijker in perspectief plaatsen, eerder een negatieve bril opzetten,…

Waarom dan niet eens ‘andere kleren’proberen aan te trekken? Wat denk je van het idee om onder begeleiding van een coach te leren hoe je wel terug zaken in perspectief kan plaatsen, de emoties weer onder controle kunt krijgen, opnieuw rust kunt brengen in jouw leven….

Kortom: ervoor zorgen dat je letterlijk terug kunt ademen.

Ik kreeg al vaak de vraag: “kan je hier echt in veranderen?”; “Kan je echt leren om opeens anders naar de zaken te kijken of er anders over na te denken?” Dat kan zeker. En het is allerminst de bedoeling om van jou een totaal andere persoon te maken. Waarom zouden we dat doen?

Aan de basis van iedereen liggen heel mooie kwaliteiten, maar in stresssituaties worden ze iets te intensief ingezet. Dat brengen we samen terug in evenwicht. Geef jezelf hiervoor de tijd, want ‘oefening baart kunst’. Je bent ook niet van de ene op de andere dag in de situatie waarbij het allemaal te veel werd, belandt. Geef jezelf dan ook even de tijd om hier geleidelijk aan terug uit te groeien. De handvaten, oefeningen en reflecties die je in jouw coachingsessies worden aangereikt, zullen je daar ongetwijfeld bij helpen.

www.releve-coaching.be